top of page

Sinds 20 jaar heb ik mijn eigen praktijk. Het lesgeven begon als een hobby en gaandeweg heb ik ervaren dat het geven van bewegingslessen iets is wat helemaal bij mij past en ben ik het meer en meer gaan uitbreiden.

Voor mij is bewegen een manier om tot rust te komen. Om mijn lichaam meer te voelen en op die manier meer bij mijn gevoel te komen. Het helpt me om in contact te komen met mezelf en mijn rondschietende gedachten tot rust te laten komen. In de loop van de jaren ben ik steeds zachter geworden in mijn bewegingen. Van de “hardere” Hatha Yoga ben ik verschoven naar de “zachtere” Tai Chi en Qi Gong.

Voor mijzelf is het zachtere een prettiger manier om mezelf te voelen. De zachte, vloeiende manier van bewegen zorgt dat de (levens)energie, de Chi op een vrije manier door je lichaam gaat stromen.

Een teveel aan spanning in het lichaam kan voor een blokkade zorgen. Teveel spanning in je schouders, of een teveel met je hoofd bezig zijn zorgt ervoor dat de energie op die plaatsen niet vrij stroomt. Dit kan zorgen voor lichamelijk ongemak, stijve nek, zere schouders, hoofdpijn, slapeloosheid etc. Wanneer energie vrij kan stromen blijft je lichaam soepel, de gewrichten zijn los en de spieren hebben niet al te veel spanning.

Daarnaast zorgt het vrij stromen van energie er ook voor dat je je geestelijk losser voelt. Je raakt meer en meer in staat om dingen los te laten. Om dingen te nemen zoals ze zijn, zonder je over allerlei zaken op te winden. Het losser worden in je hoofd leidt er ook toe dat je de dingen niet meer zo zwaar opvat, dat je minder snel geïrriteerd of boos wordt.

Wanneer de energie vrij door je lichaam stroomt dan kun je je makkelijker met de stroom van het leven laten meedrijven.

Wie ben ik

Wie ik ben en op welke manier geef ik invulling aan de bewegingsactiviteiten.

Mijn naam is Jop van Oeveren.

Ik ben 63 jaar, getrouwd en heb 2 zonen. Ongeveer 25 jaar geleden ben ik met Hatha yoga begonnen. Al tijdens mijn Hatha Yoga en Meditatieopleiding vond ik bepaalde onderdelen van de Hatha Yoga nogal hard en statisch. Het lang in een ongemakkelijke houding staan of zitten was toch niet helemaal wat ik zocht.

Al vrij snel na mijn opleiding tot Hatha yoga en meditatieleraar ben ik me gaan verdiepen in de meer zachte en vloeiende kant van het bewegen. Ik ontdekte de Tai Chi en Qi Gong en ben een opleiding tot Tai Chi en Qi Gong leraar gaan volgen.

Uit eindelijk heb ik hiervan mijn eigen lessen gemaakt .

Wiebenik.jpg
bottom of page